søndag 12. juli 2015

Trygg og billig netthandel på kosmetikk?

woman-shopping

Etter at netthandel av kosmetikk de siste årene har eksplodert, har mange også blitt skeptiske til å bestille via både norske og utenlandske nettbutikker. Ryktene forteller om utvannede shampoer, piratkopier og stjålne varer. Man setter spørsmålstegn på hvorfor en nettbutikk selger en shampo til 300,- mens en annen selger den samme til 120,-. Noe må da være galt med produktet?

Den fremste årsaken til at noen nettbutikker selger mye billigere enn andre er at produktene er parallellimporterte. Dette vil si at varene ikke har gått via en norsk importør, noe som gjør at du slipper som forbruker å betale for importørens ledd som tar en heftig fortjeneste før produktene kommer i butikken. I tillegg handles varer fra andre land der prisene er lavere. Det mange tror er at parallellimport er falske produkter eller dårlige produkter.

Parallellimport er originale produkter som har blitt kjøpt i store volum fra en annen distributør i et annet land. Handler man fra seriøse aktører på nettbutikker skal aldri falske produkter være i omløp. Og parallellimport er fullt lovlig så lenge varene kommer fra et EU-land.

Importørene ser rødt når det kommer til inntoget av parallellimport og utenlandske nettbutikker. Parallellimport er fy fy i bransjen og blir sett ned på fordi importørene taper store penger. Derfor er ryktene om falske produkter i seriøse nettbutikker plantet av enkelte aktører i bransjen for å skape usikkerhet og dermed lojalitet til å handle fra norske nettbutikker der importøren får sin fortjeneste.

Og ja, det finnes falske produkter på nett. Men holder man seg til seriøse nettbutikker skal ikke dette skje.

I jungelen av nettbutikker gir jeg her en oversikt over mine favoritter. Dette er nettbutikkene der du får ekte produkter til rabatterte priser og kan gjøre gode dealer på originale produkter. Noen utenlandske nettbutikker sender gratis til Norge, men merk at det kommer moms på bestillinger over 350 kroner.

Strawberrynet.com
Strawberrynet
Dette var den første utenlandske nettbutikken jeg handlet i og i løpet av 10 år har jeg alltid fått førsteklasses produkter til latterlig lave priser. Strawberrynet har dagtilbud som er spennende å følge med på, plutselig er det 70% rabatt på mine favorittprodukter. Betalte en gang 150 kroner for YSL Touche Èclat som i norske parfymerier koster 320,- og kun 100,- for en Christian Dior Iconic mascara. Synes man det er helt ok med produkter uten eske eller salongstørrelser, kan man gjøre gode kjøp på dette. Tommel opp for gratis frakt uansett ordestørrelse. Lang leveringstid er et stort minus, jeg har måttet vente over en måned på produktene ved et par anledninger. Ellers virker nettbutikken rotete og litt jalla med dårlige norske oversettelser.

Lookfantastic.co.uk
Lookfantastic
Denne nettbutikken foretrekker jeg når jeg skal handle hårprodukter. De har de største merkene på hår, gode priser i forhold til norske butikker og ofte rabatt gjennom kupongkoder. Gratis frakt uansett ordrestørrelse og levering på bare noen dager fra England. Lookfantastic mange av de ledende hudpleieseriene men tar dette igjen på et godt utvalg av hårprodukter.
Feelunique.com
Feelunique
Feelunique er en av mine favoritter. De har et enormt utvalg av merker og et spennende utvalg av produkter som ikke finnes i Norge. De garanterer også på siden sin 100% ekte varer, noe som er en ekstra betryggelse. Feelunique har ofte gode tilbud og leverer varene gratis til Norge på bare noen dager. Årsaken til at Feelunique kan selge produkter til lavere priser er at de holder til på den Engelske øya Jersey og slipper dermed moms. Feelunique er også offisiell forhandler av flere ledende merker, av den grunn får man ikke handlet disse til norske adresser.

Blush.no
Blush
Dette er min norske nettfavoritt. Sendes fra Sandefjord og har opplevd svært rask levering på bare et par dager. Det var også her jeg bestilte flere julegaver bare tre dager før julaften og fikk disse som lovt på et par dager. En av de få norske nettbutikkene som har gratis frakt uansett ordrestørrelse. Blush.no tilbyr også gratis pick-up i flere store byer, så kan man få produktene enda raskere. Blush.no har gått ut med at de selger parallellimporterte varer.

Blivakker.no
Blivakker
Enda en parallellimportør som har gjort det stort i Norge. Varene sendes fra Kristiansand og kommer rett i postkassen. Gratis frakt uansett ordrestørrelse.

Douglas.no
Douglas
Den store tyske parfymerikjeden Douglas er en nykommer i Norge og nettbutikken har kommet som en komet siste månedene. De har et godt utvalg av varemerker og ofte gode pristilbud og rabatter. Normalt har de frakt på 45,- på ordrer under 600,-, men ut juli har de gratis frakt uansett ordrestørrelse. Varene er heller ikke parallellimporterte.

Kicks.no
Kicks
Norges største selektive parfymerikjede har skjønt at det er lurt å satse på netthandel. Men billig er det ikke. De ligger langt over de andre nettbutikken i pris på de aller fleste produktene. Men til gjengjeld er ikke produktene parallellimporterte.

Coverbrands.no
Coverbrands
Enda en norsk nettbutikk som har gjort det stort med parallellimport samtidig som de fører sine egne merkevarer. Kul og inspirerende nettbutikk (noe de også har vunnet en pris for), men ikke billigst. Synes også de har et dårlig utvalg innenfor flere serier. Gratis frakt og rask levering kan de iallefall skilte med
Lurer du på hvilke nettbutikker som er billigst? Jeg har her laget en oversikt som viser et tilfeldig utvalg av bestselgere og hva de koster i de ulike nettbutikkene. Her fikk jeg bekreftet, Strawberrynet.com er billigst av utenlandske nettbutikker og Blush.no er billigst av de norske.


Dette innlegget er ikke sponset

Prisoversikt



























Askernorske bloggkart
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/5efd4d2f9a5dd8b914cee16c6aa91e2e3b44fcc8

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar