mandag 13. juli 2015

Sommerens favorittspray

Bilde: Avéne

På linje med solbeskyttelse, er det ett produkt jeg ikke klarer meg uten nå på sommeren. Thermalvann har jeg alltid med meg når jeg skal på reise, den er med i håndvesken og i strandbagen. I tillegg har jeg alltid en spray tilgjengelig både i medisinskapet og sammen med renseproduktene mine. Jeg synes det gøy å se folks reaksjon når jeg tar opp min fuktighetsspray og sprayer ansiktet. Få skjønner hva det er og det virker som enkelte tror jeg sprayer meg med parfyme eller deodorant. Å bruke fuktighetsspray er egentlig veldig unorsk og bruken er ukjent for mange her i nord, men begynner man først å bruke en slik spray blir man nærmest helt avhengig, spesielt i de varme sommermånedene.

Thermalvann er en fuktighetsspray som inneholder 100% rent kildevann uten tilsetningsstoffer. Kildevannet har høyt innhold av mineraler og spormetaller som i følge kliniske studier skal virke fuktighetgivende, reparerende, styrkende og beskyttende på huden. Sprayen har ubegrenset holdbarhet da det er sterilt. Thermalvann er nærmest som vanlig vann, det kan drikkes og smaker ikke noe annerledes enn vanlig vann. Men kildene vannet stammer fra har i løpet av millioner år fått en sammensetning som er optimal for huden.
Kliniske tester viser at daglig bruk av Vichy termalsk kildevann virker beroligende og styrkende på hudens naturlige forsvarssystem. - See more at: http://www.vitusapotek.no/Products/NMD+default+Catalog/Vichy-Termalsk-Kildevannspray-50ml/PID-903307.aspx#sthash.UkgrXfvM.dpuf

Hvor og når kan du bruke thermalvann?

- På flyet
Alle vet hvilken killer en flyreise har på ansiktshuden. Tørr, varm og dårlig luft kan lett friskes opp med en fuktighetsspray i håndbagasjen. Flere av produsentene slik som Avéne selger små sprayflasker som passer perfekt å ha med på flyreisen.
- På stranden
Skulle du ønske deg en kjølig oppfriskning når du ligger og koker i solen, er fuktighetssprayen gull å ha. Grunnet metallbeholderen virker sprayen avkjølende selv om du har den liggende i strandbagen. Har du den i en kjøleboks er effekten enda mer avkjølende.
- På kontoret
Er du en av de som sitter og jobber foran en pc, vil du merke at huden, hender og øyne blir tørre av kontormiljøet. Sitter du og jobber på et varmt kontor blir behovet enda større. En fuktighetsspray på kontorpulten vil være ditt lille avbrekk med oppfriskning i løpet av arbeidsdagen. Til og med øynene vil bli mindre tørre og såre.
- På solbrent hud
Thermalvann vil berolige og lindre solbrent hud. Setter du sprayen i kjøleskapet får du en enda mer avkjølende effekt på solskadet hud.
- Etter barbering
Hud som har blitt barbert er ekstra ømfintlig og gjerne litt sår. Sprayer du med thermalvann vil huden beroliges og lindres.
- På sår og irritert hud
Alle mulige skrubbsår, såre,barnerumper, irritasjoner etter insektsbitt eller brennesle, thermalvann vil lindre, kjøle ned og reparere. Et må ha produkt i reiseapoteket!
- Som ansiktsvann
Renere ansiktsvann skal du lete lenge etter. Thermalvann fungerer optimalt både ved å friske opp og fjerne de siste restene av ansiktsrensen. Kan brukes både på en bomullsdott eller sprayes rett på ansiktet.
- Fiksere makeup
Thermalvann har vært makeupartistenes hemmelighet i mange år. En spray over makeup vil gjøre at den setter seg og holder seg lengre


Avéne og La Roche Posay er de to mest kjente thermalvannene på det norske markedet. Begge blir tappet fra kjente thermalkilder i Frankrike og har tilnærmet lik sammensetning på mineraler og spormetaller. Innholdet av disse effektive ingrediensene er høyere enn andre thermalvann på markedet og virker mer reparende og lindrende. Begge disse inneholder ingen parfyme eller duft og føles svært rene.
Selv har jeg i alle år brukt Avéne sitt thermalvann og merker stor forbedring av huden etter jevnlig bruk.
Avéne 150 ml koster 110,- (Vitus)
Avéne 50 ml koster 30,- (Vitus)

La Roche Posay 150 ml 119,- (Apotek 1)

Det finnes også et norsk, organisk thermalvann på markedet som har slått an blant stjernene i Hollywood. Maya Water er lansert at norske Maya Gulbrandsen og kommer i fire ulike varianter; hvit te, goji, acai og naturell. Alle med kildevann tappet fra den mineralrike Skogshornkilden i Hemsedal. Vi alle vet at norsk vann er det reneste i verden og thermalvannet til Maya oppleves som ekstra eksklusivt med deilige rene dufter. Prisene er høyere enn apotekvarientene. Maya Water 70 ml koster 179,- og 150 ml koster 249,-


Dette innlegget er ikke sponset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar